APPEC - 40 anys defensant les publicacions en català
APPEC - 40 anys defensant les publicacions en català
40 anys defensant les publicacions en català

L'APPEC editors de revistes i digitals tanca aquest desembre la celebració del seu 40è aniversari. Per commemorar l'efemèride, l’associació ha organitzat tot un seguit d’activitats al llarg de l'any. Com ara el cicle de Jornades #APPEC2063 per reflexionar sobre el present i futur del periodisme i l'edició en general, i les revistes en particular.

40 anys treballant per les revistes i digitals en català

En el moment de la seva creació, l'APPEC tenia dos objectius clars: contribuir al procés de normalització lingüística i defensar els interessos de les revistes associades. En el transcurs d'aquests últims anys, l’associació ha contribuït a tenir un ampli estol de revistes especialitzades i a normalitzar que hi hagi publicacions en català de qualsevol temàtica com en qualsevol país normal.

La campanya 'Més fortes que la censura' neix de l'esperit que l'APPEC ha perseguit al llarg dels últims 40 anys per combatre els atacs a la llengua i a les publicacions en català. Després que des de l'Ajuntament de Borriana es demanés la retirada de cinc capçaleres de la biblioteca municipal, 'Més fortes que la cesura' perseguia precisament potenciar la lectura de revistes en català i portar-les a tots els racons dels Països Catalans, un dels principals objectius que formen part de l'essència de l'APPEC. 

La campanya 'Més fortes que la censura' se suma a moltes d'altres impulsades per l'APPEC

La campanya 'Més fortes que la censura', impulsada aquest any per l'APPEC, se suma a altres campanyes que l'entitat ha posat en marxa al llarg dels últims 40 anys, com 'Sigues lliure, llegeix' per combatre la manipulació informativa i les 'fake news' a través de la cultura de revistes i digitals en català. També ha posat en marxa iniciatives com la plataforma iQUIOSC.cat de lectura de revistes i premsa en format digital; La Revisteria, la caravana que porta les publicacions en català a pobles sense punts de venda de revistes o la campanya 'Tagradarà llegir en català' per fomentar la lectura en sales d’espera.

Que s’editin unes 200 publicacions en català de gran qualitat i rigor, és un actiu propi de pocs indrets. Aquesta oferta ultrapassa fronteres i cohesiona tots els territoris de parla catalana. Els Països Catalans són una realitat per la seva gent, per la seva història i també per les seves revistes. Actualment l’APPEC compta amb unes 90 empreses editores i més de 200 capçaleres en paper i digital.

La varietat de temàtiques disponibles per subscriure't i sumar-te a la campanya 'Més fortes que la censura' és impressionant i reflecteix la profunditat i l'abast del ric ecosistema de publicacions en català. Descobreix en aquest article les temàtiques de les revistes a les quals et pots subscriure i regala cultura i llibertat.